Zweethut

Zweethut Ceremonie

Een zweethut is een indringende spirituele ervaring. Geef jezelf deze diepgaande ceremonie van overgave, reiniging en groei.

Met elkaar en met onze spirituele helpers en krachtdieren gaan we na een goede voorbereiding in de aardedonkere hut, waar hete stenen en stoom voor de noodzakelijke hitte zorgen.

In overgave aan de krachten van deze ceremonie, die ons innerlijk en uiterlijk reinigen, komen we in contact met ons diepste gevoel en krijgen we inzicht in wat ons echt beweegt. We verbinden ons met elkaar, met de 4 richtingen, met moeder aarde en met alles wat op haar leeft.

Gebed en zang zijn zeer sterke vormen om die verbinding te maken. Reiniging, heling en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven zijn belangrijke elementen in dit ritueel.

Zweethut vuurOnze zweethut is niet verbonden met een bepaalde traditie. Eenieder kan zijn eigen gebed, zijn eigen cultuur inbrengen. Ook vrouwen in de maanstonde kunnen op eigen verantwoordelijkheid deelnemen. Als zij dit verkiezen kunnen ze ook gebruik maken van een maanhut.

Op verzoek kunnen ook groepen gebruik maken van de plek met eigen begeleiding.

 

Overnachting kan met eigen tent of (een enkele) caravan. De verzorging gebeurt vanuit Mas Senéca.